Buca’da 9 Eylül coşkusu

Bucalılar, muazzam gecede Hakan Aysev’in sahnesine doyamayacak.

Buca’da 9 Eylül coşkusu

Bucalılar, muazzam gecede Hakan Aysev’in sahnesine doyamayacak.

Buca’da 9 Eylül coşkusu
06 Eylül 2019 - 13:10

Bu yıl 97’nci yıl dönümü olan İzmir’in kurtuluşunun zafer kutlama hazırlıkları belediyeler tarafından tüm hızıyla devam ediyor. İzmirliler 9 Eylül coşkusuna doyamayacak etkinliklerle unutulmaz anlar yaşayacak. Buca Belediyesi’de yaptığı organizasyon ile Bucalılara mükemmel bir kutlama coşkusu yaşatacak.
Buca Belediyesi önünde gerçekleştirilmesi planlanan bin metrelik devasa Türk bayraklı kortej sonrası Bucalılar Hakan Aysev ve birbirinden değerli sanatçılarla konserlere tanık olacak. Kasaplar Meydanı’nda saat 19.00’da sanatçılar Aliyar Nihan ve Musa Koçer konserleriyle başlayacak olan kutlamalar sonrasında kortej gerçekleştirilecek ve ardından ünlü opera sanatçısı ve tenor Hakan Aysev sahne performansıyla Bucalılarla buluşacak.
Buca Belediyesi bu yılda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutanlığında gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı’nın İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşla taçlandığı 9 Eylül 1922’nin yani İzmir’in Kurtuluşu’nun 97’inci yıl dönümünde yine Bucalılara unutulmayacak bir program ve etkinlik hazırladı. Buca Belediye Başkanı Avukat Erhan Kılıç’ında dahil olacağı programda Bucalılar ve Başkan Kılıç bir arada kutlama coşkunu beraber yaşayacak.
Aliyar Nihan ve Musa Koçer konserleriyle başlayacak olan program, konserlerin ardından Buca Belediyesi Hizmet Binası’nın önünde saat 20.00’de, bin metrelik devasa ay yıldızlı Türk Bayrağı eşliğinde gerçekleştirilecek kortej yürüyüşüyle devam edecek. Buca Belediyesi Hizmet Binası bu bin metrelik devasa Türk Bayrağı ile kırmızılara boyanacak. Kutlamanın kapsamında kortej coşkusu, Buca Belediye Başkanı Avukat Erhan Kılıç eşliğinde Menderes Caddesi üzerinden Kasaplar Meydanı’na taşınarak, meydanda konser alanında sanatçıların sahne performanslarıyla Bucalılara yaşatacağı unutulmaz dakikalarla sürecek. 9 Eylül coşkusu, saat 21.00’de ünlü Türk opera sanatçısı ve tenor Hakan Aysev’in sahne almasıyla, Bucalılar operaya doyamayacak. Bu unutulmaz gecede Bucalılara eşlik edecek olan Hakan Aysev, böyle bir programda yer aldığı için memnuniyetini dile getirdi.
Kutlamalar devam ederken diğer bir taraftan Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi (BBKSM)’nde de değerli sanatçılar sahne performanslarını sergiliyor olacak. Özlem Ertuğ & Doruk ÇebiTrio’nun sahneye çıkacağı gece, konser saat 20.00’de başlayacak. Seyirciler ve zafer coşkusuna katılmak isteyen Bucalılar, İzmir’in kurtuluşunu pop ve Türk sanat müziği ezgileriyle kutlayacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum