“Biz Çeşme’yiz, Çeşme’liyiz!”

25 yıl sonra “Ege’nin İki Yakası” temasıyla, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran tarafından tekrardan hayata geçirilen “Çeşme Festivali”, finalinde vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.

“Biz Çeşme’yiz, Çeşme’liyiz!”

25 yıl sonra “Ege’nin İki Yakası” temasıyla, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran tarafından tekrardan hayata geçirilen “Çeşme Festivali”, finalinde vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.

 “Biz Çeşme’yiz, Çeşme’liyiz!”
25 Eylül 2019 - 16:17

18-22 Eylül tarihleri arasında başta Çeşmeliler olmak üzere, ziyaretçilerine kapılarını açan Çeşme Festivali, etkinlik günleri boyunca renkli görüntülere sahne oldu. Festival ile, Çeşme’nin birden fazla noktasında eş zamanlı etkinlikler gerçekleştirildi.
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Yapamazsınız’ dediler, yaptık! ‘Başaramazsınız’ dediler, başardık! Biz Çeşme’yiz, Çeşmeli’yiz! Yaparız!” diye konuştu. Büyük bir özlemle anılan Çeşme Festivali’ni 25 yıl sonra Belediye Başkanı olarak yeniden hayata geçirmenin haklı gururunu yaşadığını belirten Başkan Oran, kendisini yalnız bırakmayan Çeşme ailesine teşekkür etti.
FARKLI NOKTALARDA EŞ ZAMANLI ETKINLIKLER
Seneler sonra tekrar bu yıl canlandırılan Çeşme Festivali, tarih, dans, müzik ve yemek kültürü buluşmalarına ev sahipliği yaparak, birden çok noktada birden fazla ve farklı insana hitap etti. Mükemmel açılış korteji ve harika ses sanatçılarının konserleriyle festival, ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşattı. Katılımcılar tarafından Festival büyük bir coşkuyla kutlandı. Festivaldeki sergi ve söyleşiler ise ayrı bir ilgi gördü.  
Festival kapsamında Ilıca, Alaçatı, Ildırı, Ovacık, Çiftlikköy ve Reisdere gibi Çeşme’nin en özel beldelerinde gün boyu devam eden etkinlikler gerçekleştirildi. Türkiye’nin efsane müzik festivalleri arasında yer alan Çeşme Festivali, “Müzik & Kültür Duraklarıyla” uzun bir aradan sonra yeniden hayata geçirilerek, 1980’li ve 90’lı yılların özlemi giderildi. Ayrıca Festivalde, her akşam birbirini takip eden, adete yıldızlar geçidi yaşatan harika konserler gerçekleştirildi. Dev konserlerle, ziyaretçiler eğlencenin doruğuna ulaştı.
Festival’e asıl damgasını vuran ise dünyaca ünlü sanatçıların Çeşme’de bir araya gelmesiydi. Beş gün boyunca devam eden programda Yunanistan gelen Eleftheria Arvanitaki, Solon Lekkas gibi müzik grupları sahne performanslarıyla göz doldururken, Mira Ekmekçioğlu, Georgia Kofinas gibi dünyaca ünlü şeflerin yemek atölyeleri farklı lezzetleri atölyelerinde sundu. Sunay Akın’dan Ege öyküleri, Hüsnü Şenlendirici’den harika bir dinleti, halk dansları gösterileri ve alkışların susmadığı Ankara Devlet Opera ve Balesi “Zorba” gösterisi ise festival ayrı bir hava kattı. Kapanış ise Yeni Türkü konseriyle gerçekleşti. Konsere kadar tüm etkinlikler ücretsiz olarak yapıldı.
BAŞKAN ORAN’DAN KATILIMCILARA JEST
Binlerin katıldığı Yeni Türkü konseri ise finali coşkuyla yaptı. Alaçatı Amfitiyatro’da gerçekleşen konsere ilgi yoğundu. Konser bitiminde “Bir daha” sloganları üzerine Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, vatandaşlara harika bir sürpriz yaptı. Başkan Oran’ın ricası üzerine yeni Türkü bir kere daha sahneye çıkarak, katılımcılar için bir parça daha seslendirdi. Başkan Oran ve Yeni Türkü Çeşmeliler’den büyük alkış aldı.
Başkan Oran yaptığı konuşmasında, Çeşme Festivali ile bölgenin en güzel zamanı olan Eylül ayında bölgeyi, kültür ve sanat destinasyonu haline getirmek istediklerine dikkat çekti. Bir sonraki festivalinde konusunun belirlendiği haberini veren Başkan Oran, “Balkalar” diyerek müjdeyi verdi. “Teşekkürler Çeşme ailem! “Yapamazsınız” dediler, yaptık! “Başaramazsınız” dediler, başardık! Biz Çeşme’yiz, Çeşmeli’yiz! Yaparız!” diyerek seslenen Başkan Oran, Festival’e destek veren başta İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına, sponsorlara, belediye meclis üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.
 
 
 
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum