“Bisi Fest” başladı

Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda başlayan “Bisi Fest”, bisiklet severlerden yoğun ilgi gördü.

“Bisi Fest” başladı

Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda başlayan “Bisi Fest”, bisiklet severlerden yoğun ilgi gördü.

“Bisi Fest” başladı
18 Ekim 2019 - 15:31

Bisiklet kullanımını teşvik etmek ve kent kültüründeki yerini güçlendirmek hedefiyle, Karşıyaka Belediye tarafından düzenlenen etkinlik, “İzmir’in Bisiklet Festivali” sloganıyla açılışını gerçekleştirdi. 20 Ekim Pazar akşamına kadar sürecek festivalin ilk günü, her yaştan yüzlerce kişinin katılımı oldu. Ziyaretçiler, festival kapsamında, aile sürüşü, şehir içi turu, tay tay bisiklet yarışı, zumba, yoga ve canlı müzik performansı gibi birbirinden renkli etkinlikler ile çeşitli eğitimlere katıldılar.
Festivalin açılış töreninde Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, bisiklet severlerle bir araya geldi.  Konuşmasında vatandaşları bisiklet kullanma özendirme ve bisiklet konusunda bilinçlendirmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Tugay, “Biz sağlıklı bir çevrede, sağlıklı bir kent içerisinde yaşamak istiyoruz” dedi. Bilinçlendirme anlamında “Bisi Fest”in önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Başkan Tugay, Türkiye’nin en çağdaş ve aydınlık kentlerinden biri olan Karşıyaka’nın bisiklet ve çevre konusunda örnek olmaya da en uygun kent olduğunu belirtti. Kendilerine düşen görevin bu çerçevedeki faaliyetlere olabildiğince destek vermek olduğunu söyleyen Başkan Tugay, festival boyunca çocukların ve tüm katılımcıların gönüllerince eğlenmesini, keyif almasını diledi. İnsanların bisiklete duydukları sempatinin artmasını da umduğunu bildiren Tugay, “Daha fazla bisiklet kullanılan bir kent olma yolunda katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
“TOPLU ULAŞIMDA BİSİKLETİ YÜZDE 10’A ÇIKARMAK İSTİYORUZ”
Tüm dünyada kent sağlığı ve insan sağlığı denildiğinde ön plana çıkan çalışmaların içerisinde bisikletin yer aldığına vurgu yapan BİSİKOOP Başkanı Ahmet Çelikörs ise, kendilerinin de bu süreç içerisinde bisiklete önem verip, bisikletli yaşama hızlı adapte olmaları gerektiğini belirtti. bu etkinlikle hedeflerinin Avrupa kentlerinde olduğu gibi, İzmir’de toplam ulaşım içerisinde yüzde bir olan bisiklet payının yüzde 10’a çıkarmak olduğunu ifade eden Çelikörs, bununla ilgili ellerinden gelen çabayı göstermeye çalıştıklarını söyledi. Kooperatif olarak birinci önceliklerinin bu olduğunu dile getiren Çelikörs, “Bisikletlilere dikkat çekmek kadar insan topluluklarını bisiklete yöneltmek ve alıştırmak da festivalin amaçları arasındadır” şeklinde açıkladı.
Bisikletliler Kooperatifi (BİSİKOOP) ve Akademi Karşıyaka iş birliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen Bostanlı sahilindeki kay kay pisti ve çevresinde her yaş grubuna yönelik onlarca etkinliğin yer aldığı festival 20 Ekim Pazar akşamına kadar devam edecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum