“Birbirimizle uğraşmayı bırakacağız”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Seferihisar İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada parti örgütüne yönelik mesajlar verdi. CHP’nin iktidara yürüdüğünü kaydeden Yücel, parti içinde dar ekipçi bir siyasete yer olmadığını söyledi.

“Birbirimizle uğraşmayı bırakacağız”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Seferihisar İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada parti örgütüne yönelik mesajlar verdi. CHP’nin iktidara yürüdüğünü kaydeden Yücel, parti içinde dar ekipçi bir siyasete yer olmadığını söyledi.

“Birbirimizle uğraşmayı bırakacağız”
14 Aralık 2019 - 22:42

Halkın CHP'yi iktidara taşımaya hazır olduğu bir dönemde, kimsenin adamcı ve klikçi siyaset yapmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Yücel şunları söyledi:
 "Birbirimizle uğraşmayı bırakacağız. Adamcı siyasete göz açtırmayacağız. Ekipçi, dar ekipçi, klikçi siyasete izin vermeyeceğiz. İktidara inanan iktidar olunca bu ülkeyi nasıl yöneteceğini konuşan, tartışan bir CHP örgütü kuracağız. Değerli arkadaşlarım şunu unutmayın, biz birbirimizi kucaklayamazsak,  toplumu kucaklayamayız. Toplumu kucaklayamazsak, iktidar olamayız. 31 mart yerel seçimleri öncesinde bir umutsuzluk vardı, bir karamsarlık vardı, ancak 31 mart seçimleriyle ve 23 haziran İstanbul seçimleriyle; korku duvarı yıkıldı, umutsuzluk yerini umuda, karamsarlık yerini inanç ve kararlılığa bıraktı.  Peki bundan sonra ne yapacağız. Oturup ben sen kavgası mı yapacağız? Yoksa CHP’yi iktidara taşımak için birbirimize mi kenetleneceğiz?
Bizim; çocukların yatağa aç girmediği, kadınların katledilmediği, gençlerin, gazetecilerin, akademisyenlerin sadece düşüncelerini paylaştıkları için hapse atılmadıkları, insanların huzur ve barış içinde yaşadığı bir Türkiye kurmamız için birbirimize kenetlenmemiz ve CHP’yi iktidara taşımamız gerekiyor.  Kendi çıkarları için, Kendi hedefleri için, Kendi kişisel beklentileri için bu birlikteliği engellemek hatta bozmak isteyenler çıkabilir. Onlara asla izin vermeyeceğiz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar mücadelesi, kişilerin şahsi hedeflerinden ve beklentilerinden çok daha değerli bir mücadeledir."
Parti içi kavganın, çekişmenin olmadığı, uyumun ve birlikte mücadelenin hakim kılındığı  yerde başarının kendiliğinden geleceğini vurgulayan, Yücel, çıktıkları yolun sonunun iktidar olduğunu belirterek, “Seferihisar ve biraz sonra kongresine katılacağım Urla ilçemizde  bir başarı var. CHP oylarında ciddi bir artış var. 31 mart günü bunda emeği olan, Başta ilçe başkanlarımıza ve yönetimlerine, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, önceki dönem görev yapan belediye başkanımıza,  önceki dönem meclis üyelerimize, O dönem aday olan, bugün ise seçilmiş ve görevde olan meclis üyelerimize ve belediye başkanlarımıza   gönülden teşekkür ediyorum.  Örgütlerimiz  bizim göğsümüzü kabartmıştır. Parti içi kavganın olmadığı yerde, örgüt ve belediye başkanı uyumunun olduğu yerde, başarının kaçınılmaz olduğunu göstermiştir. Bugün Seferihisar'da başlattığımız ilçe kongrelerimizin   ilçelerimize, İzmir'imize, ülkemize ve partimize hayırlı olmasını  diliyor, bu yolun sonunun iktidar olduğuna inancımı bir kez daha sizlerle paylaşıyor ve kongremizin başarılı geçmesini temenni ediyorum.” Diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum