Başkan Çelik “Bizi Kutlu Yürüyüşümüzden Alıkoyamayacaklar”

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıldönümünde binlerce vatandaşın katılımıyla tutulan demokrasi nöbetinde konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 15 Temmuz’un Türk insanının karşılaştığı ilk ve son ihanet olmadığını ifade etti.

Başkan Çelik “Bizi Kutlu Yürüyüşümüzden Alıkoyamayacaklar”

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıldönümünde binlerce vatandaşın katılımıyla tutulan demokrasi nöbetinde konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 15 Temmuz’un Türk insanının karşılaştığı ilk ve son ihanet olmadığını ifade etti.

Başkan Çelik “Bizi Kutlu Yürüyüşümüzden Alıkoyamayacaklar”
16 Temmuz 2021 - 12:56

Başkan Çelik “Bizde bu iman ve yürek olduğu müddetçe bizi kutlu yürüyüşümüzden alıkoyamayacaklar.  Lider ülke, güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz ve yeryüzünde akan kan ve gözyaşını dindirerek, zulme emperyalist düzene son vererek, yeryüzünde adaleti hep birlikte şanlı ecdadın torunları olarak tesis edeceğiz.” dedi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda tutulan demokrasi nöbetinde hemşehrilerine hitap ederek,  coşku dolu bir konuşma yaptı.
“Güçlü Bir Türkiye İstemiyorlar”
Türkiye’nin,  yeryüzü coğrafyasındaki sıradan bir yer olmadığını kaydeden Başkan Çelik “Eğer öyle olsaydı bugüne kadar yaşadıklarımızı yaşamazdık. Darbe girişimleri, terör prangaları ile uğraşmak zorunda kalmazdık” dedi. Türkiye’nin jeopolitik konumu, geçmişi ve sahip olduğu insan gücü ile değir ülkelerden ayrıldığına dikkat çeken Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ecdadımızın üç kıtaya adalet, merhamet götürmüş olması, bugün gönül coğrafyamız diye ifade ettiğimiz, daha önce şanlı ecdadımız tarafından fethedilip yönetilen topraklarda hala hayır ve dualar ile anılıyor olmamız, dünyanın başka ülkelerinden Türkiye’yi ayırmaktadır.  O yüzden de güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Küresel emperyalist güçler, dünyayı sömüren bir varil petrol için oluk oluk kan akıtmaktan çekinmeyenler, gönül coğrafyasında Hakk’ın ve hakikatin gür sesi olacak olan güçlü bir Türkiye istemiyorlar. İşte o yüzden bizi ayaklarımıza pranga vurarak kutlu yürüyüşümüzden alıkoymaya çalıştılar. Darbeleri o yüzden bu ülkede planladılar. Her türlü fitne tohumlarını o yüzden serptiler. Başımıza terör belasını musallat ederek, tüm teröristleri finanse ederek bizi terörle mücadeleye etmeye mecbur bıraktılar. 15 Temmuz darbe girişimini de bu şekilde okumak lazım. Meselenin özünü kavrayamazsak yanılırız.”
“Karşımıza Çıkmaya Devam Edecekler”
15 Temmuz’un Türk insanının karşılaştığı ilk ve son ihanet olmadığına değinen Başkan Çelik “Tarih boyunca ihanetler ile uğraştık. Tarih boyunca bedeller ödedik.  Tarih boyunca şehitler verdik, gazilerimiz oldu. Malazgirt’ten tutun da ta Kosova önlerine kadar hep bir mücadele verdik. Ama bunu namusluca yaptık, bunu şereflice yaptık, erdemlice yaptık. Bunu kimseyi ezmeden, sömürmeden, kimseye eziyet etmeden yaptık. Bundan sonra da Türkiye büyüdüğü müddetçe, bu millet şahlandığı müddetçe bölgesinde ve dünyada söz sahibi olduğu müddetçe, yer yüzünün herhangi bir yerindeki zulme , haksızlığa, adaletsizliğe dur dediği müddetçe, dünya beşten büyüktür dediği müddetçe yeni senaryoları yazmaya, yeni fitne tohumlarını atmaya, yeni darbe girişimleri ile karşımıza çıkmaya devam edecekler.” şeklinde konuştu.
“Bundan Sonra Geleceklere De Hadleri Bildirilecek”
Türkiye’nin birlik ve beraberlini koruduğu, değerlerini yitirmediği sürece kurulacak her planı bozacağını belirten Başkan Çelik “Nasıl bin yıldan beri gelen orduları göğsüyle karşılayıp, imanının gücüyle yendiyse, nasıl 15 Temmuz’da küresel emperyalist güçleri, dünyanın süper güçlerini arkalarına alarak ülkeyi ele geçireceklerini sananlara hadlerini bildirdiyse,  bundan sonra geleceklere de hadlerini bildirecektir.”dedi. 
“Türkiye’yi Kutlu Yürüyüşünden Alıkoyamayacaklar”
Türkiye’nin kutlu yürüyüşünden alıkonulamayacağına değinen Başkan Çelik  “Bizde bu iman ve yürek olduğu müddetçe bizi kutlu yürüyüşümüzden alıkoyamayacaklar.  Lider ülke, güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz ve yeryüzünde akan kan ve gözyaşını dindirerek, zulme emperyalist düzene son vererek , yeryüzünde adaleti hep birlikte şanlı ecdadın torunları olarak tesis edeceğiz.” şeklinde konuştu. 
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum