Gaziemir'den yanıltıcı bilgilere açıklama

17 Ekim 2019 - 17:54

Son günlerde İzmir'in gündemini tutan Gaziemir Pazar Yeri konusu, kimi kişiler ve kurumlarca yapılan doğru olmayan bilgilerin yayılmasıyla vatandaşın aklında soru işareti bıraktı. Gaziemir Belediyesi ise, daha öncesinde de konu hakkında bilgi vermesine rağmen yine aynı yanıltıcı bilgilerin gündemde olmasından, "Gaziemir Pazar Yeri" hakkında kamuoyuna açıklama da bulundu.

Gaziemir Merkez Pazar Yeri’nde vatandaşların daha sağlıklı ve modern bir ortamda alışveriş yapabilmeleri amacıyla uygulanan proje hakkında, gündemi tutan açıklamalar yer alıyordu. Proje kapsamında, tezgah yerlerinin düzenlenmesi, bodrum kat ile zemin katı birbirine bağlayan merdivenlerin amacı dışında kullanılması nedeniyle kapatılması ve pazar yerinin statik yapısını bozduğu için pazar yerine taşıtların girmesinin yasaklanması uygulamaları gerçekleştirildi. Gaziemir Belediyesi ise bu konular hakkındaki yanıltıcı bilgilerin için kamuoyunu bilinçlendirmek adına bir açıklama yaptı.
KAMUOYUNU ALDATICI AÇIKLAMALARA CEVAP
Gaziemir Belediyesi’nin, Gaziemir Merkez Pazar Yeri’nde hayata geçirdikleri uygulamalar sonrası bazı kişi ve kurumlarca kamuoyunu aldatıcı açıklamaların yapıldığını gördüklerini ifade eden Gaziemir Belediyesi, Pazar yerinde yaptıkları uygulamalar hakkında vatandaşların doğru bilgiye ulaşması için açıklama yapma zorunluluğunun doğduğunu belirtti.  
Gaziemir Merkez Pazar Yeri’nde bulunan merdivenin, yangın merdiveni olmayıp, bodrum kat ile zemin katı birbirine bağlayan bir merdiven olduğunu açıklayan Belediye, keza binanın pazar kurulan zemin katının iki yola cepheli ve yanları açık olması nedeniyle yangın merdivenine ihtiyaç bulunmadığını kaydetti. Ayrıca, bu merdiven altının genel geçer kabul gören toplumsal kuralların dışında kullanılmış olmasından dolayı vatandaşlardan tarafından şikayet konusu olduğuna değinen Belediye açıklaması, bu gerekçeler nedeni ile merdivenin kapatıldığını bildirdi.
Binanın zemin kat taban döşemesi üzerine, pazarcı esnafı tarafından mal yüklü araçlarla çıkılarak, statik proje hareketli yük hesap değerinin dört beş katı fazla yükle yüklendiğinin tespit edildiğini bildiren Belediye, yerinde yapılan incelemede, mevcut döşemelerde yer yer sehimlerin gözlemlendiğini söyledi. Bu durumun, binanın ekonomik ömrünü kısalttığı gibi maddi zararın yanında can güvenliğini de tehdit ettiğinin tespit edildiğini duyuran belediye, “Ayrıca zemin kat taban döşemesi üzerine araç çıkarılmaması için sadece araç rampaları kaldırılmış olup yayalara ait rampalar kullanılmaya devam etmektedir” şeklinde açıklama yaparak halkı bilgilendirdi.