Bir sonraki festivalin konusu belirlendi!

23 Eylül 2019 - 12:25

Çeşme Festivali uzun bir aradan sonra yeniden gerçekleştirildi. Çeşme, 'Ege'nin İki Yakası' teması ile birbirinden değerli isimleri ağırladı.

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, 14 yıl sonra Çeşme Festivali hayalini büyük bir coşkuyla hayata geçirmenin gururunu yaşadığını belirtti. Çeşme halkıyla birlikte unutulmaz anlar yaşadığını belirten Başkan Oran,“Çeşme Yarımadamız için yeniden değer yaratarak müzik ve kültürün başrolde olduğu uluslararası bir festival için yola koyulduk. İlk yılın teması olan ‘Ege’nin İki Yakası’ sayesinde yerel kültürümüz ve değerlerimizle halkımızı kucaklayıp birleştirerek öz kültürümüze sahip çıktık. Çeşme’nin tarih, müzik, dans ve yemek kültürlerini hem yerel halkımıza hem de misafirlerimize yaşatmanın keyfini hep birlikte yaşadık” ifadelerine yer verdi.

Bir sonraki festivalin konusunun Balkanlar olacağını söyleyen Başkan Oran, “Çeşme Festivali ile bölgenin en güzel zamanı olan Eylül ayında bölgeyi, kültür ve sanat destinasyonu haline getirmek istiyoruz. Festivale destek veren başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına, sponsorlara, belediye meclis üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “Teşekkürler Çeşme ailem! “Yapamazsınız” dediler, yaptık! “Başaramazsınız” dediler, başardık! Biz Çeşme’yiz, Çeşmeli’yiz! Yaparız!” diye konuştu.

Çeşme; tarih, dans, müzik ve yemek kültürü buluşmalarını tanık oldu. Birbirinden renkli görüntülerle geçen Çeşme Festivali, 18-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti.

Festivalde değerli isimler ve duayen gruplar sahne aldı. Ilıca, Alaçatı, Ildırı, Ovacık, Çiftlikköy ve Reisdere gibi beldelerde dev konser etkinlikleri oldu.

Çeşme halkı, “Sayın Başkanımız Ekrem Oran’a bize bu coşkulu anları yaşattığı için çok teşekkür ederiz. Unutulmaz etkinlikler gerçekleşti, çok eğlendik. Doyasıya müzik ziyafeti yaşadık. Yıllar sonra böyle anlara tekrar tanık olmak bizi gururlandırdı” dedi. Başkan Oran’da Çeşme halkına teşekkürlerini sundu.  

Yeni Türkü konseri ise festivalin son gününde Alaçatı Amfitiyatro’da gerçekleşti. Binlerce Çeşmelinin katıldığı programda, Yeni Türkü büyük beğeni ve alkış topladı.